Izvanredna situacija COVID-19 dopis Ministarstvu zdravstva i Kriznom stožeru

Zbog izvanredne situacije izazvane COVID-19 prenosimo dopis upućen Ministarstvu zdravstva i Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva. Čekamo odgovore!

Poštovani

kako je najnovijim dopisom Kriznog stožera predviđeno otvaranje punktova ordinacija na nivou PZZ za prijem i pregled osoba suspektnih na infekciju koronavirusom , u obliku 24 satnih dežurstava na kojima bi radili liječnici obiteljske medicine , predlažemo slijedeće:

1. Uključiti u dežurstvo liječnike koji rade kao kontrolori HZZO-a, u školskoj medicini, bolničke liječnike ( budući da su svi hladni postupci odgođeni ) liječnike zaposlene u Zavodima javnog zdravstva i Ministarstvu zdravstva jer liječnici obiteljske medicine poznaju svoje pacijente injihove navike i postupanja

2. Podsjećamo da gro posjetitelja ordinacija obiteljske medicine predstavljaju kronični pacijenti, stariji.Ostavljanjem otvorenih vrata naših ordinacija zapravo ih dovodimo u opasnost od pogibeljnjog širenja ove ozbiljne infekcije.

Stoga predlažemo: donjeti odluku o zabrani posjeta osiguranika ordinacijama obiteljske medicine , osim onih koji u telefonskom kontaktu s liječnikom budu upućeni da se osobno jave u ordinaciju.

Zahvaljujem , s poštovanjem

Predsjednica HUUGO J. Rodić dr med spec obit med, , akupunkturistica
Zagreb 15.03.2020

Upućeno: Ministarstvo zdravstva , Ksaver 200, Zagreb 10 000
Krizni stožer Ministarstva zdravstva , Ksaver 200 ,Zagreb 10 000