Zapisnik sa sastanka održanog u Ministarstvu zdravstva dana 17.10.2019.g

Sudjeluju: dr Ž. Plazonić, dr D.Skoko Poljak, dr J.Rodić, dr S.Klajić Grotić,
 
Uz priloženi odgovor HZZO od 31.01.2018.g a na upit HUUGO o mogućnosti definiranja novog preventivnog panela koji bi omogućio detektiranje pacijentata s demencijom, prihvaća se prijedlog HUUGO da se na nivou MZ oformi radna skupina sastavljena od liječnika obiteljske medicine i neurologa.
Oni bi definirali sadržaj tog panela. Slijedeća tema je bilo nepri jereno ponašanje sve većeg broja civilnih udurga koje nastoje preuzeti ulogu liječnika obiteljske medicine u svom djelovanju i projektima. To je uočeno na izlaganjima povodom Dana mentalnog zdravlja 10.10.2019. g u Zagrebu u hotelu Internacional te na Okruglom stolu održanom 20.09.2019. g u Zagrebu u Novinarskom domu. Tada je izjavljeno od strane civilne udruge , citiramo: " …..od 2013. Do 2019. g. provodimo edukaciju liječnika obiteljske medicine i njihovih sestara , te njegovatelja ….." završen citat.
Prisutni članovi MZ suglasni su s činjenicom da edukaciju zdravstvenih djelatnika mogu provoditi samo strukovne udruge liječnika a nikako ne civilne udruge, te da je navedena izjava neprihvatljiva zdravstvenim profesionalcima. Unatrag 1,5 g HUUGO provodi projekt javnih tribina za naše sugrađane na temu: Rano prepoznavanje znakova Alzheimeroe bolesti.
 
Zahvaljujemo uposlenicima Ministrarstva zdravstva na ukazanom povjerenju
 
Zagreb 29.10.2019.
dr S. Klajić Grotić, dr J Rodić